Syksy on uudistautumisen aikaa - myös kauneudenhoidossa!

Kesähän on ehdottomasti ihon- ja hiustenhoidon kannalta melko huoletonta aikaa, kun lämpö ja aurinko hellii meitä. Kauneudenhoitorutiinit on kevyitä ja keho voi varmasti kaikkineen hyvin.

Tilanne kuitenkin muuttuu syksyllä: ilman viileneminen ja kosteuden lisääntyminen aiheuttaa aivan toisentyyppisiä vaatimuksia niin iholle, hiuksille kuin koko kehollekin. Oletko sinä ottanut nämä huomioon omissa kauneudenhoitorutiineissasi?

Mitä viilenevä ilma sitten tekee esimerkiksi hiuksille?

Viileämpi ilma muuttaa hiukset kuiviksi, sähköisiksi ja helposti myös huonokuntoiseksi ja aiheuttaa jopa hiusten katkeilua. Päähineet ja kaulaliinat on ehdottomasti tärkeitä suojia kylmää vastaan, mutta ne myös aiheuttavat lisärasitusta hiuksille takuttamalla hiuksia.

Syksyllä ilman kosteuden lisääntymisen myötä myös hiusten pörrööntyminen lisääntyy.

Hiukset suorastaan huutavat talvella tehohoitoja. Ja kun pakkaset alkavat, hiukset on hyvä kuivata föönillä: märkä hius pakkasessa on ihan ehdoton no no - eikä pelkästään hiukselle, vaan myös hiuspohja kärsii, jos lähdet liikenteeseen märillä hiuksilla. Joten jos olet kesällä antanut kesätuulen kuivattaa hiukset, nyt on aika panostaa ehdottomasti tehokkaaseen hiustenkuivaajaan.

Sisäilman lämmitys alkaa taas kelien viilennyttyä - ja myös tämä aiheuttaa hiuksille lisää rasitetta. Hiukset joutuvat todella kovaan rasitukseen kylmän ilman saapuessa. Kukapa haluaisi itselleen kuivat, katkeilevat ja pörröiset hiukset - kun oikeilla kauneudenhoitovalinnoilla ja laadukkailla tuotteilla tuloksena on hyvin hoidetut ja elinvoimaiset hiukset.

Bellando blogi hiuspohjan ongelmat


Hiuspohjan ongelmat

Moni kärsii syksyllä aktiivisemmasta hiustenlähdöstä, kuivasta hiuspohjasta ja kiristävästä tunteesta myös hiuspohjassa. Tuttua eikö vain?

Jos ääreisverenkierto on heikko, saattaa valonmäärän vaihtelut aiheuttaa myös aktiivisempaa hiustenlähtöä. Kun hius siirtyy lepotilaan, se putoaa noin 3 kk jälkeen. Keski-kesällä voivat hiusjuuret siirtyä ennenaikaiseen lepotilaan valon määrän muutosten myötä ja näin ollen hiuksia irtoaa syksyllä runsaammin.

Bio+ sarja on suunniteltu juurikin skandinaavisen hiuksen ja hiuspohjan haastaviin olosuhteisiin ja se tarjoaa vaihtoehdot moneen hiuspohjan ongelmaan. Ne kun ovat tuttuja kaikenikäisille - eikä niistä missään nimessä tarvitse kärsiä, moni ongelma on helposti hoidettavissa oikeilla tuotevalinnoila.

Bellando blogi syksyinen ihonhoito

Helli ihoasi niin se pysyy heleänä!

Sään vaihteluiden vuoksi iho kaipaa säännöllistä kuorintaa ja kosteutta: viilenevä sää aiheuttaa sen, että myös iholta haihtuu enemmän kosteutta. Silloin iho on pintakuiva ja se myös aiheuttaa kiristävän tunteen iholla. Näin käy monelle vaikkapa iho olisikin muuten ihan normaalissa kunnossa.

Syksyllä ihoa on hyvä kuoria - rusketus usein paksuntaa ihoa ja tekee siitä helposti todella raskaan ja hieman tunkkaisen näköisen. Kosteuta ja muista kasvoveden käyttö; näin ennaltaehkäiset ikävää kiristävää tunnetta ihollasi. Kasvovesi tasapainoittaa myös ihon PH-arvoa ja sen avulla myös muut tuotteet imeytyvät paremmin.

Loppusyksystä hoitamaton iho alkaa väistämättä kiristämään ja kesän rusketus kaikkoaa - joten on hyvä ennaltaehkäistä tätä laadukkailla ihonhoitotuotteilla. Ihon väri pysyy heleänä ja kirkkaana kun sitä hoidetaan säännöllisesti. Uuden rusketuksen saa aina helposti myös rusketustuotteilla.

Myös meikin onnistuminen kaipaa pohjalle heleän ja kauniin kuulaan ihon. Mikään meikkituote ei peitä kuivaa ja kiristävää ihoa täydellisesti.

Vaikka syyskuussa aurinko vielä meitä helliikin ja kesä tuntuu jatkuvan, on jo hyvä muuttaa ihon- ja hiustenhoitorutiineja , jotta ennaltaehkäiset ongelmia ihossasi.

Tässä koottuna muutamia MUST HAVE -tuotteita syksyn haasteita vastaan:

Kosteutta hiuksille: Macadamia Professional Ultra Rich Moisture Shampoo & Hoitoaine
Kuivaan ja kiristävään hiuspohjaan: Cutrin BIO+ Balance Shampoo
Ihonhoidon syystrio kuivuutta vastaan: Verso Skincare puhdistusemulsio, päivävoide ja hoitoseerumi
Pidä sähköisyys aisoissa ja lisää kiiltoa: RICH Pure Luxury Argan Oil Elixir -öljy
Föönaa hiukset nopeasti ja tehokkaasti pakkasaamuina: Kardashian Beauty hiustenkuivaaja
Takkujen hellä suoristaja: Kardashian Beauty lapioharja
Haluatko säilyttää rusketuksen? FakeBake rusketustuotteet pitävät ihon päivettyneenä läpi vuoden

Ja loppuun vielä vinkkinä - koska kauneus on aina kokonaisvaltaista, muista helliä kehoa myös sisäisesti: lepää riittävästi, juo vettä ja kuntoile. Bellandon valikoimiin on lisäksi tulossa lähipäivinä Puhdas+ Beauty tuotteita, jolla pääsemme tukemaan kokonaisvaltaista kauneutta entistä paremmin ❤Nyt nauttimaan viilenevistä päivistä ja pimenevistä illoista - ja myös syksyisestä kauneudenhoidosta ❤

Bellando.fi