Ihon rusketuksen ihannointi on alkanut vasta 1900-luvulla ja sen on kerrottu lähteneen Coco Chanelin matkalla saaneen ruskettumisen myötä. Ruskettumista ryhdyttiin pitämään vaurauden merkkinä ja siitä alkoikin melkoinen rusketusbuumi, joka sittemmin on kestänyt läpi vuosikymmenten. Tänä päivänä auringon aiheuttamista vaaroista huolimatta se pysyy vahvasti trendeissä. Varsinkin täällä pohjoisemmassa kaunis päivettynyt iho on monen mielessä, kun ensimmäiset auringonsäteet keväällä alkavat lämmittämään. Kesäiset vaatteet paljastavat ihoa ja talvella kalvenneeseen ihoon kaivataan hieman sävyä.

Vaikka tietoisuus auringon UV-säteiden vanhentavasta vaikutuksesta ja sen aiheuttamasta syöpäriskistä on vain kasvanut, unohtuu ihon suojaaminen ihanassa auringossa valitettavan monelta. Rusketus on ihon keino suojautua vahingoittavilta säteiltä: UV-säteet kun tuhoaa ja vanhentaa ihosoluja.

Tänä päivänä rusketuksen ja kauniin päivetyksen hankintaan on kuitenkin olemassa onneksi turvallisempia vaihtoehtoja. Enää ei tarvitse napata vaarallista UV-sädettä auringosta eikä maata vielä vaarallisemmaksi luokitellussa solariumissa. Laadukkaat ihoa hoitavat rusketustuotteet ovat kasvattaneet suosiotaan ja ne ovatkin tänä päivänä erittäin tehokkaita ja helppokäyttöisiä.

Kuinka rusketustuotteet toimivat?

Ihon ruskettuminen tapahtuu ihon uloimmassa kerroksessa, joten itse rusketus kehittyy nopeasti siihen tarkoitetuilla tuotteilla. Se myös poistuu luonnollisesti uloimman kerroksen uusiutuessa.

Erilaiset voiteet, suihkeet ja vaahdot antavat ihanan päivetyksen iholle siis todella helposti ja nopeasti. Kannattaa hoitaa ihon kosteustasapaino hyvissä ajoin kuntoon, ennen rusketustuotteiden käyttöä. Koska ruskettuminen kehittyy aivan ihon pintakerroksessa, iho kannattaa kuoria hyvin, jotta päivetyksestä tulee tasainen eikä se murene hetkessä kuolleen ihosolukon mukana pois.
Tässä vinkit kauniin ja tasaisen rusketuksen luomiseen:


1. Puhdista ja kuori iho hyvin
2. Huolehdi ihon kosteustasapainosta hyvissä ajoin, vältä öljyisiä kuorintatuotteita tai ihovoiteita rusketustuotteen alla
3. Suihkuta tuote tai levitä tuote käsin riippuen valitsemastasi vaihtoehdosta. Kun levität tuotetta iholle, tee se aina pienelle alueelle kerrallaan ja tasoita se pyörivin liikkein
4. Mikäli sinulla on kovin kuivat kyynerpäät, polvet tai kämmenet - voit levittää niihin ennen rusketustuotetta kosteusvoidetta. Näin varmistat, ettei rusketustuote aiheuta kuiviin kohtiin liian tummia läikkiä
5. Huuhtele merkkiväri pois pakkauksen ohjeiden mukaisesti
6. Ihanan rusketuksen voit ylläpitää, kun levität rusketustuotteen n. kerran viikossaBellando.fi valikoimissa olevat Fake Bake rusketustuotteet ovat jo käsite; yli 25 vuoden kokemuksella ne ovat julkkisten, kauneustoimittajien ja kauneusalalla työskentelevien valinta. Fake Bake tuotteissa ei käytetä lainkaan säilöntäaineita kuten parabeenejä eikä niitä testata eläimillä. Valikoimasta löytyy niin suihkeet, vaahdot kuin voiteetkin. Ne sopivat erinomaisesti kaikille ihotyypeille ja ne mukautuvat ihon omaan sävyyn.

Tutustu Fake Baken valikoimaan ja hanki kaunis päivetys turvallisesti :)

- Bellando