Stay Strong, Stay Beautiful, Be Yourself <3

Ripsiseerumin käyttö on viimevuosien aikana kasvanut käsikädessä ripsienpidennysten suosion kanssa. Kautta-aikojenhan on ripsiin kaivattu volyymia ja näyttävyyttä erilaisin konstein. Kauniit, pitkät ja kaarevat ripset ovat vain haaveena monella ja mikäli niitä ei ole siunaantunut geeneissä luonnostaan - tilannetta voidaan yrittää keinotekoisesti parannella monin eri tavoin. Irtoripset, ripsienpidennykset ja volyymia lisäävät ripsivärit lisäävät näyttävyyttä ripsiin väliaikaisesti.

Koostumukseltaan ripsethän ovat samanlaista kuin hiukset: keratiini antaa niille taipuisuutta ja vahvuutta ja niiden väri syntyy melaniinpigmenteistä. Väri ripsissä on myös usein samaa kuin oma hiusten väri. Ripsiä voidaan tietysti myös värjätä.

 

bellando blogi

 

Ripsien koko elinkaari on n. 60-90 päivää. Ripsien varsinainen kasvukausi kestää n. 30-45 päivää, jonka jälkeen se siirtyy ns. passiivikaudelle. Kun ripset irtoavat luonnollisella tavalla, niiden tilalle on jo kasvamassa uusia - mutta se kasvukausi on usein valitettavan hidas. Ja kuten hiustenkin elinkaaressa, on myös ripsien elinkaari jatkuva prosessi, joten päivän aikana useampi ripsi on elinkaarensa loppuvaiheessa ja putoaa pois, kun taas samanaikaisesti osa ripsistä on elinkaarensa alkuvaiheessa. 

Ilmastolla ja UV -säteillä on vaikutusta myös ripsiin - ihan samalla tavalla, kun ne vaikuttavat hiuksiinkin. Ripset voivat olla kuivat, hauraat ja katkeilla ennen luonnollista tippumistaan. Tämän vuoksi myös ne kaipaavat erityistä hoitoa ja kosteutta. Elinvoimaisia luonnollisia ripsiä on hyvä hoitaa ja ennaltaehkäistä ongelmilta. On siis tärkeää puhdistaa ripset meikeistä laadukkailla tuotteilla, jotta niille ei aiheuta enemmän tuhoa kuin hyötyä. Ripsivärit kannattaa ehdottomasti puhdistaa huolellisesti yön ajaksi: ne haurastuttavat ja katkovat ripsiä - erityisesti vedenkestävä ripsiväri kuivattaa ripsiä. Sen puhdistaminen vaatii myös usein hieman kovemmat otteet. Myös ikä vaikuttaa ripsiin samalla tavalla kuin hiuksiinkin ja ripsen kasvukausi hidastuu entisestään.

Ripsien hoitoon kannattaa siis panostaa ja meikit puhdistaa huolellisesti ja hellävaraisesti.

 

bellmado blogin

 


Ripset ja kulmat ne yhteen soppii!

Meikkimuoti on vaihdellut vuosikymmenten aikoina: välillä silmät ovat kaiken huomion keskipisteenä, välillä halutaan korostaa enemmän huulia ja joskus taas kulmat ovat se juttu. Kuitenkin aina ripsien pituus ja tuuheus on ollut tärkeä osa kauneutta. Ripsillä on luonnollisesti myös tärkeä rooli kehon hyvinvoinnissa: ne suojaavat silmää roskilta, pölyltä ja ne estävät myös silmän kuivumista vähentämällä ilmavirtaa silmän ympärillä.

Vaikka ensimmäiset irtoripset on tullut osaksi kauneudenhoitoa jo 1800-luvun lopulla, nousivat ne erityiseen suosioon 1960-luvulla. Viimevuosina pysyvämpää tilaa on saatu kestävimmällä ripsienpidennyksillä. Luonnollisempaa lookkia arvostavat taas ovat halunneet lisävahvistusta ripsiin muulla tavoin. Joillekin erilaiset liimat aiheuttavat allergisen reaktion, jolloin irtoripsien käyttö ei ole tietenkään edes mahdollista.

Ripsiseerumien käyttö on tullut monen tämän päivän kauneudenhoitorutiiniin mukaan. Se on oiva tuote olipa toiveena saada ripsiin pituutta luonnollisesti, pysyvyyttä pidennyksiin tai vaikkapa vahvuutta kulmakarvoihin.

Pidennä ripsihuollon väliä!
Ripsiseerumilla ripsien kasvuaikaa saadaan pidennettyä, joten myös ripsienpidennykset pysyvät parempana kauemmin ja huoltoväliä voi venyttää pidemmäksi. Vahvempi oma luonnollinen ripsirivistö myös antaa kauniimman ja tasaisemman pohjan pidennyksille.

Pidätkö taukoa ripsienpidennyksistä?
Ripset saattavat olla pitkän ripsipidennyskauden jälkeen hieman hauraammat ja myös lyhyemmät. On hyvä pitää aika-ajoin taukoa pysyvimmistä ripsienpidennyksistä ja ripsiseerumi onkin erinomainen keino vahvistaa ripset tauon aikana.

Vahvuutta kulmakarvoihin!
Vuosien saatossa kauneusihanteissa on vaihdellut mm. renesanssiajan pois ajetut ja uudelleen piirretyt kulmakarvat, ja siitä erilaisin variaatioin aina tämän päivän ihanan vahvoihin ja linjakkaisiin kulmiin. Nyt pinnalla olevissa kauneuslookeissa yksi tärkeimmistä asioista on ehdottomasti kulmat. Kulmakarvoja on ripsiseerumilla todella helppo ja nopea vahvistaa - samalla kun seerumia sipaisee ripsien tyveen, on sitä helppo sipaista myös kulmiin.

 

bellando blogiKuinka ripsiseerumia käytetään?
Kun ripsiseerumin ottaa ensimmäistä kertaa käyttöön, suositellaan sitä käytettäväksi aina aamuin ja illoin ensimmäisen 6 viikon ajan. Tämän jälkeen kerta päivässä riittää tehon ylläpitoon. Bellando EyeLash Serum -ripsiseerumi levitetään pienellä siveltimellä aivan ripsien tyveen ja / tai kulmakarvoihin. Sen voi hyvin levittää aamulla ennen meikkiä, kunhan sen antaa imeytyä hyvin. Ripsiseerumi kulkee helposti myös matkoilla mukana meikkipussissa näppärän kokonsa vuoksi.

Nappaa tästä vinkit ripsien kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin:
- puhdista silmämeikit aina hellävaraisesti laadukkailla tuotteilla, älä hankaa tai hiero silmiä voimakkaasti!
- levitä ripsiseerumi huolellisesti puhdistettuun ripsen tyveen ja / tai kulmakarvoihin
- Bellando EyeLash Serum - ripsiseerumissa on mm. vadelmalehtiuutetta, joka hoitaa ja kosteuttaa
- anna kehollesi oikeat ravinteet myös sisäisesti (mm. E- ja C-vitamiinit)
- lisäboostia kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin saat mm. Puhdas+ tuotteista


Hiusten- ja ihonhoidon ohella muista helliä siis myös ripsiä ja kulmia <3

Bellando