Kesä on mennyt monella varmasti hieman kevyemmällä meikkauksella - mikä on ihon kannaltakin oikein hyvä asia. Syksyn ja töiden alkaessa sitä kuitenkin usein kaipaa muutakin kuin pelkän ripsivärin arkimeikkiin.

Meikkaus on kulkenut mukana kautta historian ja muoti on ohjannut erilaisia meikkisuuntia ihan vuosittaisella tasolla. Erilaisia vaihtoehtoja tyyliin löytyy valtavasti. Meikkauksen tulisi kuitenkin olla aina hauskaa ja sillä tulisi pystyä korostamaan juuri sitä omaa kauneutta ja persoonaa. Meikki heijastaa myös kantajansa tunnetiloja, joten meikki on aina henkilökohtainen.

Oikeat valinnat tuotteissa

On selvää, että ammattimeikkaajien käyttämät meikit on laadukkaita, riittoisia ja niissä on runsaasti pigmenttiä. Meikki, jossa pigmenttiä ei ole riittävästi jää valjuksi ja sen käyttöaika on myös valitettavasti lyhyt, koska meikkiä joutuu lisäämään jatkuvasti ja kulutus on kova. Satsaa siis laatuun - saat huolitellumman ja kestävämmän meikin. Riittoisuudesta puhumattakaan ;)

Verkosta löytyy paljon erilaisia meikkiopastuksia ja ohjeita, niistä kannattaakin hakea inspiraatiota - ja harjoitella ahkerasti.

Esimerkiksi tarkan rajauksen tekeminen vaatii toistoa: se voi tottumattomalle meikkaajalle olla vaikeaa, mutta harjoittelulla se onnistuu.

On muutama tärkeä asia, jotka kannattaa huomioida meikkipussin sisältöä päivittäessä. Yksi tärkeä on meikkisiveltimet. Ne varmistavat oikeanlaisen ja huolitellun meikkilookin. Ammattitason meikkisiveltimet on valmistettu kestämään kulutusta, joten kuluttajan normaalissa käytössä ne kestävät todella hyvänä pitkään.

Tässä erinomainen Make Up Factoryn sivellinsetti meikkipussiin:

• Foundation Brush -meikkivoidesivellin: tällä levität meikkivoiteen huolellisesti ja tasaisesti
• Eye Shadow Brush Large -iso luomivärisivellin: levität luomivärin ja erityisesti vaaleat sävyt kauniisti
• Eye Shadow Brush Small -pieni luomivärisivellin: saat tällä tehtyä tarkemmat levitykset mm. silmänurkissa
• Soft Blending Brush -häivytyssivellin: tällä saat kauniisti häivytettyä ja pehmennettyä luomivärin
• Powder Brush -puuterisivellin: tällä ihanan pehmeällä siveltimellä levität puuterin todella kevyesti
• Blush Brush -poskipunasivellin: ihana poskipuna kaipaa laadukkaan siveltimen, jotta sävy istuu kauniisti


Tämä täydellinen sivellinsetti on nyt lahjapakettina edullisempaan hintaan vain 99 € (norm. 133 €) - tutustu täällä!

Pidäthän huolta meikkisiveltimistäsi? Ne kestävät pidempään kun huolehdit niistä. Ennaltaehkäiset myös ihon erilaisia tulehduksia, kun käytät puhtaita siveltimiä. Säilytä ne siis oikein ja puhdista aika-ajoin.  Puhdistuksessa kannattaa olla huolellinen ja tehdä se oikein: huuhtele ne ensin lämpimässä vedessä harjakset alaspäin - älä hankaa. Voit käyttää mietoa saippuaa puhdistukseen. Huuhtele hyvin ja anna kuivua hyvin ennen käyttöä.

Oikeat sävyt

Koska meikkaamisen tulisi olla vapaata ja hauskaa, liiallinen rajaaminen siihen, mikä sopii kenellekin on turhaa. On toki tiettyjä sävyohjeita, joihin voi turvautua, jos tuntuu, ettei halua olla liian kokeileva.

Silmien oma väri toimii loistavana pohjana oikean sävyn valinnassa. Kannattaa myös huomioida oma persoona, tilaisuus johon on menossa ja tietysti myös vaatetuksen väri!Onko sinulla siniset silmät? Hanki meikkipussiisi luomivärejä mm. indigon, siniharmaan, sinivihreän sävyisinä - tai jos haluat korostaa silmiesi sävyä, valitse pronssin, kuparin ja oranssin vivahteita.

Siniharmaan sävyisiin silmiin sopii mainiosti hopean- ja siniharmaan ja harmaan sävyt. Korostamalla kullalla, kuparilla tai lohenpunaisella - saat todella intensiivisen lookin silmiisi.

Oletko saanut kauniit vihreät silmät? Kun valitset metsänvihreän, oliivin tai sammaleen sävyjä - saat kauniin tasapainoisen lookin silmämeikkiisi. Roosalla, fuksialla ja viininpunaisella korostat silmäsi upeasti esille.

Sinivihreät silmät kaipaavat harmooniseen meikkiin veden sävyjä, turkoosia, sinivihreää ja korotukseen taas roosan, aprikoosin ja oranssin sävyjä.

Ruskeasilmäisenä kannattaa meikkipussita löytyä arkiseen meikkiin ruskean eri vivahteita, harmaanruskeaa, pronssia - kun taas violetilla ja luumulla saat upean intensiiivisen katseen.

Vai onko sinulla vihreän ruskeat silmät? Nappaa pronssin, pähkinän ja oliivin sävyjä tai korosta silmiäsi viininpunaisella, purppuralla tai pinkillä.

Nauti meikkaamisesta,  harjoittele ja kokeile uutta. Tänä päivänä verkkosivujen laadukkaat kuvat toistavat todelliset sävyt oikeanlaisena, joten voit helposti tilata meikit myös verkkokaupasta. Jos kaipaat apua tai vinkkejä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme - autamme mielellämme. Tavoitat meidät sähköpostilla info@bellando.fi

- Bellando.fi